Siste ukes nytt fra andre kilder – en oppsummering 27. aug 2016

Dette er en ukentlig oppsummering av siste ukes nyheter og hendelser innenfor teknologirett i tillegg til nyheter og artikler på Teknologirett.no. Nyhetene blir lagt ut fortløpende i sosiale media, så om du vil ha nyhetene straks de legges ut, kan du følge Teknologirett på ett av disse stedene – se linker nedenfor. 


Klikk her for å følge Teknologirett på: Facebook | Twitter | LinkedIn


Høring i Storinget om feilet it-leveranse til Statens vegvesen. Samferdselsministern må redegjøre for Kontroll- og konsitusjonskomiteen om IT-prosjektet «Grindegut» i Statens vegvesen, melder Aftenposten. Grindegut skulle være et nytt, sentralisert styringssystem for innkreving av bompenger som skulle redusere bilistenes kostnader og forkorte levetiden til eksisterende bomringer, men nå mener Statens vegvesen at systemet er ubrukelig. På halvannet år ble det brukt 170 millioner kroner, hvorav 130 millioner betalt av bilistene, på IT-prosjektet.

Dommen som ble omtalt i en tidligere artikkel på Teknologirett, gjelder anbudskonkurransen for «Grindegut». Her ble et selskap som tapte anbudskonkurranse, pga. et annet selskap ikke ble avvist til tross for at sistnevnte hadde vesentlig forbehold til it-kontrakt, tilkjent kr 25 mill. i erstatning, . 

Bøter og fengesel til magasin for utlevering av kredittkortopplysninger fra it-selskap. Nyhetssjef og redaksjonssjef i dansk Se og Hør får 6 måneders betinget fengsel og bøter på 10 mil. danske kroner for å ha krenket privatlivets fred for danske kjendiser ved å ha betalt en medarbeider i kortselskapet PBS/IBM (nå Nets) for kredittkortopplysninger om kjendiser. Dette melder bl.a. Journalisten. Vedkommende som ga opplysningene fikk betalt kr 400.000 for opplysningene.

USA ber om opplyst brukernavn på sosiale medier ved innreise. Ved innreise til USA vil man bli avkrevd sine brukernavn på sosiale media, som Facebook, Twitter, Instragram og LinkedIn. Apilspøk? Nei, dette er et alvorlig krav fra føderale myndigheter i USA. Personer fra land som krever visa i USA (som Norge) blir bedt om å oppgi slik informasjon. Det er frivillig å gi informasjonen, men mange vil nok ikke våge å unnlate det. Forslaget får også sterk kritikk i USA, melder Computerworld.

Ny anskaffelseslov trer i kraft (men det er ikke avklart når ennå) og i den forbindelse er det vedtatt overgangsordning for anskaffelser igangsatt før anskaffelseslovens ikrafttreden. Anskaffelsesloven gjelder anskaffelser iverksatt etter lovens ikrafttredelse. En anskaffelse er iverksatt når den er kunngjort. En anskaffelse som ikke kunngjøres, er iverksatt når oppdragsgiveren har sendt ut en forespørsel til en eller flere leverandører om å melde sin interesse eller inngi tilbud i forbindelse med en planlagt anskaffelse. Det er også vedtatt endringer i forskrift om klagenemd for offentlig anskaffelser. Se artikler om ny anskaffelseslov fra Føyen Torkildsen, fra Anbud365 og fra Berngaard / Sandbek

Les også: 

Bli den første til å kommentere på "Siste ukes nytt fra andre kilder – en oppsummering 27. aug 2016"

Legg inn en kommentar

Ikke gå glipp av noe!

Motta nyhetsbrev fra Teknologirett: