Nyttig ny bok for praktikere innenfor markedsføring og andre: Markedsføringsrett i et nøtteskall

I Gyldendals serie med mindre bøker som gir en oversikt innenfor ulike juridiske fagområder er det nå kommet en oversikt over markedsføringsretten. Boken gir en oversikt over markedsføringslovens regler, samt annen relevant lovgivning innenfor markedsføring som angrerettloven og ehandelsloven. 

Boken er skrevet av Morten Grandal og Frode Elton Haug som er henholdsvis advokat og juridisk direktør hos Forbrukerombudet. Nøtteskall-bøkene fra Gyldendal består av korte og enkle introduksjonsbøker rettet mot studenter og profesjonsutøvere, som i dette tilfelle de som arbeider med markedsføring til daglig eller av andre grunner har interesse for fagområdet. Bøkene skal gi enkle og oppdaterte introduksjoner til emnene de behandler. 

Boken om markedsføringsretten har også stoff som er relevant for holdet mellom markedsføringsrett og teknologi. Spesielt er det skrevet om salg og markedsføring ved elektroniske midler, som på nettsider og ved epost (som spam). I tillegg er lover som er spesielt relevante ved salg og markedsføring over Internett behandlet, som angrerettloven og ehandelsloven. Også de generelle reglene ved markedsføring, som også gjelder ved markedsføring på Internett, som ved andre markedsføringsmåter, er behandlet. Boken gir også en oversikt over forholdet mellom næringsdrivende, og krav og regulering av markedsføring mot forbrukere, som forbud mot villedende forreningsmetoder og markedsføring. 

Boken gir totalt sett en oversiktlig og god innføring i hva som er rammeverket som alle som driver med markedsføring må forholde seg til, og kan med fordel leses fra perm til perm for enhver som er direkte eller indirekte involvert i salg og markedsføring, enten det er på Internett eller på annen måte. 

Boken er tilgjengelig fra Gyldendal her.

Bli den første til å kommentere på "Nyttig ny bok for praktikere innenfor markedsføring og andre: Markedsføringsrett i et nøtteskall"

Legg inn en kommentar

Ikke gå glipp av noe!

Motta nyhetsbrev fra Teknologirett: