Nyttig håndbok om personvern

PersonvernhaandbokenNylig kom boken «Personvernhåndboken» ut, som er en håndbok som tar sikte på å være «et arbeidsverktøy for alle som har oppgaver knyttet til behandling av personopplysninger i privat og offentlig sektor», som det heter på bokens omslag. Boken er skrevet av advokatene Malin Tønseth, Marit Subø, Thomas Olsen og Rune Ljostad hos advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiik som har mye erfaring med personvernlovgivningen.

Boken er skrevet for både jurister og ikke-jurister, og gir på en enkel måte, uten at det går på bekostning av presisjon, råd og veiledning innenfor de mest relevante områdene for behandling av personopplysninger. Det gis også konkrete eksempler og tips til hvordan personvernregleverket kan etterleves i praksis. Boken er ikke stor – kun noe over 150 sider – og er derfor lett tilgjengelig for de fleste.

Dersom du er involvert i behandling av personopplysninger, vil jeg anbefale å lese de deler av boken som er relevante. Bokens kapittel 1 – Innføring i personvern – vil være nyttig og relevant for de fleste, og for alle som behandler personopplysninger i arbeidssammenheng vil trolig kapittel 2 om internkontroll og dokumentasjon, kapittel 4 om informasjonssikkerhet og kapittel 5 om personvern i arbeidslivet være relevant og nyttig. Kapittel 4 vil også være relevant også for arbeidstakere, som er de fleste av oss. Kapittel 6 og 7 om it-anskaffelser, tjenesteutsetting (outsourcing) og overføring av personopplysninger til utlandet vil være relevant for de som har ansvar for it-ytelser på arbeidsplassen, og benytter seg av it-leverandører. Driver du med sosiale medier, markedsføring eller bruk av kundedata, vil kapittel 8 være relevant.

Mer om boken fra Gyldendal.

Boken er skrevet av advokater i Simonsen Vogt Wiik hvor undertegnede tidligere var partner og advokat. Jeg har ikke vært involvert i boken, eller har noen annen tilknytning til utgivelse av boken, og ovennevnte er basert på min gjennomlesing av boken etter fratreden fra Simonsen Vogt Wiik.

Bli den første til å kommentere på "Nyttig håndbok om personvern"

Legg inn en kommentar

Ikke gå glipp av noe!

Motta nyhetsbrev fra Teknologirett: