Ramme inn bilder fra sosiale medier

Sosiale medier har gitt familie og venner utrolige muligheter til å dele bilder og nyheter. Noen bilder deles offentlig, mens familiebilder kanskje sendes direkte til utvalgte mottakere. Med sosiale medier og en god printer, kan du også skrive ut bildene og ramme dem inn. Spør avsender om tillatelse først, selv om det er snakk om nær familie.

Velg riktig papir

Bilder som skal rammes inn, bør helst skrives ut på fotopapir. Det får du kjøpt i bokhandlere og butikker som selger printerpapir. Bruk gjerne helt nytt blekk i printeren når du skal skrive ut fine bilder, slik at du er sikker på at utskriften holder god kvalitet. Velg også den aller beste printerkvaliteten som er tilgjengelig. Dette gjelder enten du vil skrive ut familiebilder eller det er vakre naturbilder som skal rammes inn.

Invester i fine rammer

Et foto skal rammes inn, ikke henges direkte på veggen. Rammer med glass beskytter bilder mot støv og fett, slik at de holder seg fine i mange år. Dersom du skal lage en fotovegg med mange bilder, er det lurt å velge rammer som står i stil. Det betyr ikke at de må være helt identiske, men de bør passe til hverandre og til bildene de skal ramme inn. Rammens farge bør gjerne passe til motivet, og rammen bør ikke være for liten. Det er bedre at rammen er stor, og at bildet rammes inn av et passepartout inne i rammen.

Vær kreativ

En fotovegg kan bestå av rette rekker med bilder, men du kan også henge bildene litt på skrå i forhold til hverandre. Kombiner gjerne rammer av ulike størrelser for å få litt variasjon. Prøv deg fram før du henger opp bildene. Du kan også velge oppheng som er lette å fjerne og flytte på, og som ikke etterlater merker på veggen. Da har du muligheten til å gjøre endringer på fotoveggen dersom du ønsker det.