I dag inneholder smarttelefonene våre mer info om oss enn noen gang. Hvem vi snakker med, hva vi gjør på, hvor vi er og hvor mye penger vi har. Dagens generasjon legger ut absolutt alt på nettet, inkludert på sosiale medier som Facebook, Instagram og Snapchat. Hvor mange følgere du har, påvirker din sosiale krets. Hvor mange likerklikk du får, påvirker populariteten din. Så hva er egentlig de positive sidene med sosiale medier?
Det er ikke bare mobilens innhold som blir vurdert, men også modellen og dekselet. Det finnes utallige deksler man kan få kjøpt, for eksempel deksel iphone 7, som det finnes mange varianter av.
Dette var et forslag til hvordan mobilen kan se ut på utsiden. Men hvordan bør den se ut når du surfer på nettet? Det positive med sosiale medier er først og fremst at du kan spre nyheter fort, effektivt og til mange folk på én gang. I hvert fall i motsetning til å sende en melding til hver eneste person du vil spre en nyhet til. Du kan for eksempel annonsere starten av et nytt forhold på Facebook, eller slutten på et. Det må jo være mye enklere å bare annonsere det én gang, istedenfor å måtte gjenta flere ganger at kjæresten slo opp.
En annen positiv side er at det er mye enklere å holde kontakten med folk, uavhengig av hvor i verden de befinner seg. Skal du flytte til et annet land for å studere? Du kan enten benytte deg av Skype, Facetime eller Videosnap med familie og venner. Og vet du hva det beste med dette er? Alt er helt gratis. Ringer du derimot noen fra telefonen mens du er i Kina, blir prisene fort skyhøye.
Så selv om folk prøver å hevde at sosiale medier kun øker kroppspress og materialistiske idealer, er det faktisk mange positive sider med appene.
En negativ side er kanskje at enkelte kan oppleve å bli litt for avhengig av dem. Selv om vi har mye viktig på telefonen, er det viktig og sunt å kunne gå uten den i lommen konstant. Likerklikk, kommentarer og følgere er ikke alt i verden. Det er i hvert fall ikke noe som bidrar til å definere deg som person, eller din verdi.
Sosiale medier gjør det dessuten enklere for folk å si stygge ting og spre rykter om hverandre. I motsetning til å gjøre det i det virkelige liv, kan man med sosiale medier gjemme seg bak en skjerm og legge igjen kommentarer anonymt. Det er enda flere måter å mobbe, utestenge og henge ut folk på nå, noe som kan være veldig skummelt. Derfor bør vi lære barn i en tidlig alder at man ikke skal gjøre slikt.
Alt i alt er det både negative og positive sider med sosiale medier. Alt er avhengig av hvordan du utnytter dem. Men heldigvis finnes det alltid blokkér-, rapporter- og fjernknapper vi kan benytte oss av.