Tips for å være trygg på sosiale medier

Flere og flere av oss bruker mer og mer tid på sosiale medier, men det de fleste av oss ikke tenker på, er at vi burde fokusere mer på å være trygge på sosiale medier. Hvordan gjør du det? Det skal du få svaret på i denne artikkelen her.

Bruk ulike passord

Det er mange som har en tendens til å bruke det samme passordet på alle de ulike sosiale mediene vi bruker. Det er IKKE lurt. Kanskje det føles greit for deg, fordi det er enkelt for deg å huske, men husk at hvis det er enkelt for deg å huske, så er det mest sannsynlig enkelt for andre å huske også! Vi anbefaler deg at du får deg en passordlagrer, slik at du kan ha forskjellig passord på alle nettstedene du benytter deg av.

Bruk ulike brukernavn

Dette er noe du kommer til å synes er irriterende en stund, men jo fortere du kommer over dette, jo gladere blir du. Dette er fordi det vil være vanskeligere for andre å finne deg på en rekke sosiale medier. Dette gjør at du kan leve “forskjellige” liv på ulike typer sosiale medier. Samme med passord, så kan det være veldig praktisk å ha ulike brukernavn, slik at det er lettere for deg å huske. Heldigvis så finner du fort ut at det å ha forskjellige brukernavn gjør veldig mye for deg som person.

Andre regler for å være trygg på sosiale medier er det å aldri poste noe som du ikke kunne ha vist til dine egne foreldre uten å bli flau. Dette er en regel som gjør at du ikke kommer til å poste hva som helst. Det er du som har ansvar for din egen trygghet på nett og det er viktig at du tar det ansvaret!