Derfor bør man ikke kjøpe følgere

Den siste tiden har det blitt skrevet mye om brukere av sosiale medier som betaler for å få flere følgere. Selv om dette kan virke som en enkel løsning for de som er ute etter en større fanskare, fins det flere grunner til at man bør unngå nettopp dette.

Kjøpte følgere er mindre aktive

Mange tenker kanskje at det viktigste for å gjøre en Instagram-profil synlig, er å ha et høyt antall følgere. I begynnelsen fungerte denne løsningen, men etterhvert har profiler med kjøpte følgere blitt mindre synlige, siden disse følgerne er passive og ikke genererer aktivitet.

Man risikerer å bli et nett-troll

Mange tjenester som tilbyr flere følgere mot betaling, ber også om andre tilganger til kontoen. Dette har i mange tilfeller ført til at man sender ut spam-meldinger til de man følger med reklame, uten at man selv er klar over det.

Dårligere rykte

Dersom man ender opp med å spamme andre, er det ikke lenge før folk oppdager at profilen har falske følgere, noe som ofte resulterer i at folk slutter å følge den. Det er ikke lenger like lett som før å få kjøpte følgere til å virke ekte.