Instagram + Facebook + Tumblr = Twitter = SANT

Tilstedeværelse på sosiale medier blir stadig mer viktig, og de fleste har profiler på mer enn bare ett nettverk. Men med flere profiler følger også oppgaven med å holde dem oppdaterte. Det er slitsomt å skrive den samme posten flere ganger, og det er ikke alltid man har muligheten til å dele innhold over flere nettverk samtidig. Heldigvis fins det et alternativ som lar brukere dele i fire av de største kanalene samtidig.

Først og fremst må man ha kontoer på de fire nettverkene Instagram, Facebook, Tumblr og Twitter. Etter at man han har strømlinjeformet profilene i forhold til design og innhold, kan man poste alle innlegg via Instagram, og dele i alle kanaler.

For at innleggene fra Instagram ikke skal dukke opp i album-mosaikk på Facebook, må man begrense seg til ett innlegg per dag. Dersom man har flere profiler på Facebook eller en Facebook-side, kan man velge hvor innlegg skal publiseres via Instagrams innstillinger.

Siden Twitter har strenge begrensninger på lengden av innleggene, kan det være lurt å holde innlegget kort nok og eventuelt sette inn aktuelle hashtags, slik at de blir lettere å finne i feed og søk.

Tumblr er nok ukjent for noen, men har en stor og trofast skare av fotografer, bloggere og utviklere. På samme måte som WordPress og Blogger, er Tumblr en bloggside med alternativt layout i såkalte Themes. En Tumblr-side er gratis, og er derfor perfekt for de som ønsker å opprette en egen hjemmeside med flere undersider, med for eksempel kontaktinfo og biografi. Dersom man ønsker sitt eget domene, kan man linke dette til Tumblr. Dermed betaler man kun for domenet og slipper ekstrautgifter til serverplass.