Inspirerer sosiale medier interiørtrendene?

Sosiale medier er nok noe av det som påvirker mote og trender mest. Ja, moteshow og store designere påvirker oss fortsatt, men det er klær og trender som vises fram på sosiale media som får det største gjennomslaget, rett og slett fordi de store trendbloggerne har så mange følgere.

Det er selvsagt ingenting galt med å la seg påvirke av interiørblogger. Tvert imot, du kan få mange gode ideer av å følge slike blogger. Ofte er det mye du kan gjøre selv for å følge trendene på en enkel og rimelig måte.

Lag drømmesoverommet

Hva som er drømmesoverommet avhenger av hvem du spør. Voksne vil ha andre drømmer enn barn, og gutter vil kanskje ønske seg et annet soverom enn en liten jente. Mange småbarn ønsker seg for eksempel en himmelseng, og det kan du enkelt lage selv gjennom å henge opp sengehimmel. En sengehimmel gjør rommet lunere og kan stenge ute lys når de minste skal sove. Du skaper også en trygghet gjennom å gjøre sengen til et lite telt.

Bruk sengehimmelen til telt

En sengehimmel kan også brukes som leketelt, ved at du henger den et annet sted enn over senga. Du kan dessuten bruke sengehimmel til å lage en lesekrok. Plasser den gjerne i et hjørne. Legg noen sitteputer på gulvet under sengehimmelen, og husk noen store puter som du og barna kan lene dere mot mens dere leser. I lesekroken er det lettere å konsentrere seg om lesingen, og dette skaper ro. Det er til og med lov å sovne i leketeltet eller lesekroken, og da kan det være greit å ha et pledd eller to liggende klart.

Lag din egen interiørblogg

Hvis du er over gjennomsnittet interessert i interiør, kan du også lage din egen blogg på sosiale medier. Velg selv om bloggen skal bestå av mye tekst eller om du bare skal legge ut bilder, uten lange avhandlinger. Del tips med andre, eller bruk sosiale medier til å vise familie og venner hvordan det er hjemme hos dere etter at du pusset opp.

Sengehimmel til voksne

Sengehimmel er selvsagt ikke bare for barnerommet. Det er lunt og fint å ligge under en sengehimmel, og du kan beskytte deg mot insekter om sommeren eller stenge ute lys. Len deg tilbake under sengehimmelen og les en god bok før du sovner, eller velg en sengehimmel som bare henger over hodeenden, for å pynte opp soverommet litt ekstra. Du kan også lage en himmelseng med gardinlengder.